Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Där gick nog tåget, Ånge: "Hade behövt en seger till"

Norrtvåans jumbo Ånge har vaknat efter det senaste tränarbytet. Men efter tre raka utan förlust tog det roliga slut borta mot Valbo: "Vi hade behövt ta en trea i dag också", säger Anders Strandlund efter 1–0-förlusten.

Ni som följer Ånge IF känner till den smått kaotiska säsongen som varit. Efter femton raka förluster kom Anders Strandlund in för att försöka hjälpa laget i mitten på augusti. Och två segrar och en oavgjord senare fanns det en hel del hopp och förväntningar när det "nya" Ånge satte sig på bussen mot Gävle.

Men på Åbyvallen i Valbo tog nog drömmen om fortsatt spel i division 2 slut.

– Det är väl inte riktigt kört men vinner Strömsberg på söndagen så blir det förstås väldigt svårt, menar Strandlund.

Valbos 1–0-seger var till slut rättvis. Även om det var Ånge som började bäst och hade ett stort bollinnehav var det hemmalaget som kontrade in 1–0 i den elfte minuten. Ett mål som visade sig bli matchens enda.

Ånge hade en del lägen att utjämna men Valbo tog vara på medvinden man fick i andra halvlek och skapade en hel del mot Ångemålet. Bland annat hade Valbo tre bollar i virket, ett friläge som avslutdes av Rasmus Eriksson i stolpen samt två bollar i ribban, plus lite till.

I Ånge var David Kuba-Kuba bra liksom vänsteryttern Osman Aksoy, även om han kom bort lite i andra halvlek.

– Valbo spelade rätt mot oss. De hade ett rakt spel och en forward som var stark där uppe. Vi får samla ihop oss och försöka ordna detta, men vi har tuffa matcher nu, säger Anders Strandlund.

Men nästa match, borta mot topplaget Hudiksvall, ser förstås ut att bli en nästan omöjlig uppgift....

Matchfakta:

Valbo FF–Ånge IF 1–0 (1–0)

Målet: Emil Vigren (11)

Domare: Nael Ghazi Shabo, Torshälla.

Publik: 150.