Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför älskar jag januari och februari

Jag ser direkt att det är min kompis Johnny Cutz. Han går lite speciellt. Inte helt olikt Ragnar Vanheden om man vill vara sån och det vill jag. Han är på väg hem. Jag är på väg bort. Vi stöter på varann vid tunnelbanan.

Johnny Cutz bor hos mig just nu och jag nämner att jag måste skriva den här krönikan men att jag inte har någon inspiration.

Skriv om varför vi hatar januari och februari, säger Johnny Cutz.

Är inte det gjort?

Jo, men alla hatar ju januari och februari?

Men jag låter alltid så less i mina krönikor?

Men du är ju alltid less säger Jonny Cutz, som har en pappa som spelade i dansbandet Stefan-Lazzez en gång i tiden.

Johnny Cutz gillar inte januari och februari. När jag skojar om att han ska spökskriva krönikan säger han att det inte skulle funka. Han skulle komma ut med en doktorsavhandling om januari-ångest på andra sidan.

Jag säger till Johnny Cutz att jag inte alls är en less person och bestämmer mig för att krönikan ska handla om varför jag älskar januari och februari.

Jag älskar bland annat hur ljust det är och hur glad och pigg man blir av hur sjukt ofta solen är framme.

Jag älskar hur hela Sverige drabbas av en kollektiv psykos för att det är Melodifestival och jag älskar hur mycket uppmärksamhet Anna Book får för att hon blir diskad under en av 29 deltävlingar.

Jag gillar verkligen de små sår jag får på mina läppar för att blåsten och kylan turas om att misshandla mig på väg till jobbet. De är verkligen jättefina.

Jag tycker om hur världens alla företag och myndigheter har gått ihop och bestämt att man ska driva in majoriteten av sina fakturor för året, under just januari och februari, vilket gör att de här månaderna blir otroligt mysiga rent ekonomiskt.

Jag älskar den anda som råder i företagssverige under januari och februari, den hur alla känner att de fick mycket gjort under jul och nyår, och att man därmed inte känner sig särskilt pressad och ansträngd för att behöva jobba ikapp, och att alla på så vis heller inte behöver skrika könsord till sina uppdragsgivare via mejlen. Det är skönt.

Jag älskar hur lite folk beklagar sig över att januari och februari är två månader de inte tycker om. Jag älskar även mig själv för att jag motstår frestelsen att skriva en krönika om samma ämne.

Jag älskar hur friska folk är under januari och februari och att man inte alls behöver oroa sig över att människor ska smitta en med rabies när man åker tunnelbana.

Jag älskar hur bra United alltid värvar under januarifönstret.

Jag älskar att jag inte behöver gå till tandläkaren fredag den 12 februari klockan 07.30.

Kämpa. Nya tag i mars hörrni.

Gustav Parment