Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför är Alex Wesby nummer ett

I våras såg jag Sundsvall Dragons förlora den avgörande finalen i Täljehallen mot ett starkt Södertälje.

Drakarna hade chansen att punktera matchen flera gånger om och tvinga fram ett sjunde och avgörande möte. De ledde i slutsekunderna, hade sista skottet för en seger – men nådde inte hela vägen.

Efter förlusten fick besvikna spelare som Jakob Sigurdarson, Alex Wesby och Hlynur Baeringsson se på när mästarna Södertälje hyllades av sin hemmapublik.

När årets ligasäsong drar igång är de ovan nämnda spelarna, samt ytterligare en stor del av truppen, kvar i klubben.

Det tycker jag talar för Sundsvall Dragons.

Efter guldet 2011 tappade klubben stora delar av laget. Jag minns när Liam Rush (den här säsongen i Uppsala Basket) berättade att han bestämt sig för att utnyttja en klausul i kontraktet och flytta hem till Australien. Det var ett tungt slag för lagbygget när en av de stora guldhjältarna bestämde sig för att lämna. Senare samma sommar kom en ny smäll när Alex Wesby gjorde samma sak.

Efter vårens final har drakarna däremot fått behålla sina viktigaste spelare och det finns en tydlig kontinuitet på både spelar- och ledarsidan som är imponerande och viktig.

Och om inte annat så spelar ju Alex Wesby nu åter i laget efter återkomsten inför säsongen 2012/13. Amerikanen går in i sin sjätte säsong som drake och så långt har han fem finaler på lika många år i Sundsvall. Vid samtliga tillfällen som Sundsvall Dragons spelat SM-final har Alex Wesby varit en del av laget, och jag kan inte sluta att imponeras av honom.

När Dragons var illa ute i finalserien mot Norrköping 2011 och låg under med 2-3 i matcher kommer jag ihåg att Wesby tittade mig i ögonen efter en förlust hemma i Sporthallen och sa: Det kommer bli sju matcher som svar på en av mina frågor när jag undrade om guldet var på väg att glida dem ur händerna.

Det blev sju matcher – och en guldfest i Sundsvall.

Den här försäsongen har visserligen varit rörig för Dragons del. Flera spelade har dragits med skadeproblem och amerikanen Darrion Pellum åkte hem kort innan säsongsstarten. Med andra ord kan det säkert ta lite tid innan coach Peter Öqvist får allt på plats.

Men så länge Alex Wesby spelar i Sundsvall Dragons har laget alla chanser att ta sig hela vägen. Hans svit med fem säsonger och lika många finaler är inget annat än mästerlig.