Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför är Centrumhuset inte jämnat med marken: "Finns en person som visat intresse"

Centrumhuset i Ljungaverk står alltjämt kvar, och det i samma skick som för ett år sedan då beslut togs om att huset skulle rivas så fort som möjligt.
– Det finns en person som har visat intresse för lokalen, säger Ove Skägg, fastighetsansvarig på Ånge kommun.

Det öde Centrumhuset i Ljungaverk tycks ha fler liv än den mest seglivade katt.

Trots ett årsgammalt beslut om att byggnaden ska rivas så står den ännu upp, och det i samma skröpliga skick som fick kommunen att driva ägarfrågan till sin spets, och slutligen också överta fastigheten i egen regi för att kunna riva.

– Vad statusen är? Det vet jag faktiskt inte, säger tekniska förvaltningens chef Oves Skägg, som dock har en förklaring till varför huskroppen ännu står på sin plats.

– Det var en person som anmälde att han var intresserad av att ta över huset, men jag har inte fått besked om han har övergett den tanken eller inte, säger Ove Skägg.

Huruvida intresset kvarstår är en fråga han har på sin att göra-lista, fast inte fastnaglad längst upp.

– Det senaste beskedet var att han ville ha lite mer tid efter sista mars, men nu har det gått några veckor så jag vet inte riktigt hur det blir, och jag har heller inte varit så aktiv och stött på, säger Ove Skägg.

Att ärendet legat vilande över vintern ser han inte som något problem. Rivningsbeslutet finns redan på bordet, och om inte den nya intressenten hade dykt upp skulle man förmodligen ändå ha inväntat våren innan man började agera utifrån beslutet.

– Man vill ändå göra en sådan här åtgärd under barmarksperioden, så i praktiken har det inte gjort någon större skillnad, säger Ove Skägg.

Som läget är nu, är det troligt att man verkställer rivningsbeslutet i sommar?

– Jag måste fråga den här personen så vi får klart besked, men om hans planer inte går att förverkliga så sätter vi i gång det här med rivning i stället, slutar Ove Skägg.