Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför är Sundsvallssonen Joakim Kjellbom historisk

Årets MVP, årets försvare och årets center.
Tre utmärkelser på ett bräde – det har aldrig hänt.
Sundsvallssonen Joakim Kjellbom är historisk i Basketligan.

Kjellbom är inte längre bara 214 centimeter lång och erfaren Ligaspelare.

Den snart 37-årige center i Norrköping Dolphins är även historisk.

När säsongen 2015/16 håller på att summeras regnar utmärkelserna över Sundsvallssonen.

Se här.

Årets MVP med motivering:

"För första gången delas årets MVP (mest värdefulle spelare) för grundserien ut. Det är utan tvekan vårt finaste pris. Årets vinnare har varit en gigant för sitt lag både offensivt och defensivt. Ingen annan spelare i Basketligan tvingar motståndarcoacherna att anpassa sitt spel mer än han. Han kan avsluta under korgen, från halvdistans och från trepoängslinjen. Han tar returer, han blockar skott och äger sitt tresekundersområde. Joakim Kjellbom är årets MVP i Basketligan".

Årets försvarare:

"Årets försvarare är en av de viktigaste prisen i Basketligan. Om coacherna i Basketligan fick välja mellan att ha årets försvarare och årets poängkung, skulle nog alla välja försvararen. Årets pristagare vinner inte bara blockligan för tredje året i rad. Han skrämmer bokstavligen motståndare till att ta alla möjliga och omöjliga skott genom sin blotta närvaro. Årets försvarare heter Joakim Kjellbom".

Årets center:

"Det evigt gröna trädet är kinesernas smeknamn på Jan Ove Waldner. Men i Sveriges Peking regerar ett annat evigt grönt träd. Säsong efter säsong fortsätter han att dominera under korgarna i Basketligan. För det tredje året i rad är det dags för Joakim Kjellbom att ta emot priset som årets center i Basketligan 2015/2016."

Bakom utmärkelserna i Basketligan gömmer sig omröstningar där alla coacher och lagkaptener äger en röst liksom media.

Läs mer: För första gången på över tio år – Dragonsspelare utsedd till årets guard i ligan

Tidigare har Sundsvall Dragons Charles Barton fått utmärkelsen årets guard.

Kjellbom firade prisregnet under måndagskvällen med 14 poäng och 11 returer i lagets tredje semifinalseger i följd mot Peter Öqvists Luleå, 84–66.

Därmed har Norrköping 3–0 i bäst av sju matcher och fyra chanser att ta sig till final.