Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför klipper Heliås banden med skolan i Erikslund

Avståndet. Det är enligt rektor Kerstin Tegeback huvudorsaken till att Heliås nu släpper taget om nycklarna till skolan i Erikslund.

Hon var med och öppnade dörrarna till kommunens första fristående grundskola. En dag som ännu finns i färskt minne hos Kerstin Tegeback, rektor på Heliås.

– Dessutom har vi tillsammans med personalen fått skolan att gå bra, konstaterar hon.

Just därför kändes det också helt rätt att erbjuda nycklarna till de som under fem års tid har brunnit för skolans verksamhet.

– Personalen har gjort ett fantastiskt jobb och fått snurr på verksamheten, så därför ville vi ge dem en förfrågan om att ta över, säger Kerstin Tegeback.

– Och jag är jätteglad att de vill och vågar, för jag tror att det behövs lokala aktörer i en sådan här bygd där många elever bussas in till skolan, fortsätter hon.

Anledningen till att man släpper greppet om Erikslund menar hon är avståndet till Heliås andra skolor.

– Det tar på att pendla, och milen gör att det är svårt att samarbeta med skolorna i Svartvik och på Sidsjön, säger Kerstin Tegeback.

– Men det har varit otroligt konstruktiva och roliga år. Och skolan går bra i dag, så det finns goda möjligheter för de nya ägarna att utveckla verksamheten, säger hon.

Vid invigningen i augusti så lovade Kerstin Tegeback att göra Erikslund till Ånge kommuns bästa skola. Så här skrev Medelpadstidningarna då:

"Det här kommer att bli riktigt bra" (Dagbladet)

Start för friskolan i Erikslund (ST)