Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför ska du rösta på Sverigedemokraterna

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Man får höra ganska ofta att man inte ska rösta på SD. Men här kommer några skäl till varför man bör rösta på SD!

Läs också: Sju skäl att inte rösta på SD

1. Nationalismen. SD:s nationalism är öppen och ickerasistisk. Eftersom vi definierar nationen i termer av kultur, språk, identitet och lojalitet, och inte i termer av historisk nationstillhörighet eller genetisk grupptillhörighet, så är vår nationella gemenskap öppen även för människor med bakgrund i andra nationer. SD:s nationalism är universell i den bemärkelsen att vi tillerkänner alla nationer i världen samma grundläggande frihet och samma rättigheter som vi kräver för vår egen nation. En av konservatismens mest centrala uppgifter är att slå vakt om välfungerande och djupt rotade gemenskaper.

2. HBTQ. SD:s uppfattning är att det är helt upp till individen att välja sin egen väg i livet. SD anser att personer som tillhör någon av de sexuella minoriteterna har samma rättigheter och skyldigheter som alla andra. Trakasserier och förföljelse av någon människa på basis av dennes sexuella läggning är förkastligt och ska bestraffas hårt.

3. Jämställdheten. För SD är det en fullständig självklarhet att män och kvinnor har exakt samma värde och att båda könen skall ha samma rättigheter, vara lika inför lagen och känna sig trygga och respekterade. SD förespråkar en formell jämställdhet där varken kvinnor eller män skall särbehandlas på basis av sin könstillhörighet.

Där har ni några punkter varför man ska rösta på Sverigedemokraterna i valet 2018.

Hampus Åhlin

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel