Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Datum satt för broinvigning

/

Nu är det klart.
Den 18 december öppnas Sundsvallsbron för allmänheten.
Men redan en vecka innan kan Sundsvallsborna ta en promenad över bron.

Annons

Två mil ny väg, fem trafiktrafikplatser och 33 broar. Snart är det stora E4-bygget klart. Den 18 december är det stor invigning.

– Det här är en final som både vi i projektet och många med oss väntat på och längtat efter. Det går nästan att ta på den förväntan vi möter, säger Ulf Carlsson, kommunikationsansvarig.

Trafikverket laddar inför den stora invigningshösten.

Den 11 oktober är det E4-dag med öppet hus. Då erbjuds bussturer längs den nya vägen och promenader över bron. Samma dag arrangeras även Sundsvalls brolopp.

I början av november kan Sundsvallsborna åka den nedsänka E4-delen genom Skönsberg och trafikplatsens anslutningar till Sundsvall och Skönsberg.

Den 16 november öppnas den 17 kilometer långa E4-delen Myre-Skönsberg. Och sedan kommer den stora finalen - invigningen av Sundsvallsbron.

Magnus Lundberg, projektchef för nya E4, tror på en festlig höst för Sundsvall.

– Vi kan öppna en väg som gör det storslagna landskapet rättvisa, och där staden mellan bergen kommer att glittra vackert från Sundsvallsbron. Nya E4 ersätter därmed en olycksdrabbad väg och förbättrar trafiksäkerheten, framkomligheten och miljön för många generationer framöver. Jag känner mig stolt, glad och nöjd med både vad vi åstadkommit och hur vi i projektet har genomfört det, säger han.

Mer läsning

Annons