Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De anordnar en välgörenhetskväll för hemlösa

På onsdagen samlar evenemanget Born to be equal in pengar till hemlösa i Sundsvall. Konstnärer som Christian Beijer och Anna Isabella Sandberg har skänkt verk till välgörenhetsarrangemanget.

För ett halvår sedan började Linga Sjöqvist och hennes vän, konstnären Anna Isabella Sandberg, att arbeta med Born to be equal, som syftar till att hjälpa hemlösa.

– Jag träffade en person som påverkade mig starkt och fick mig att vilja göra det här, säger hon.

Born to be equal är en kväll med fri entré på Aveny, tillägnad de hemlösa här i Sundsvall då det samlas in pengar till projektet ”Nattkaffe för de hemlösa”.

Projektet ”Nattkaffe för de hemlösa” som startades av Danisa Atterberg och hennes familj har växt. Nu är över 1500 personer med i gruppen och hjälper till att göra livet lite lättare för människor i utanförskap.

– Det handlar om att kunna ha roliga aktiviteter för de hemlösa. Man behöver ta små steg och om det går att känna glädje kan man må bättre successivt, säger Linga Sjöqvist.

Dörrarna på Aveny öppnar klockan 18. Sedan bjuds det på underhållning och det kommer att genomföras en konstauktion med kända lokala konstnärer som Christian Beijer, Erik Lindström (Elmo), Anna Isabella Sandberg, Lars-Åke Högstedt, Caroline Ring och Herman Englund med flera.

Det blir två musikaliska akter också.

– Det finns en tanke bakom musiken. Amanda Lovevind brukar spela för hemlösa och i Sadeira känner jag sångaren. Han är en fin och ödmjuk människa och jag vill ha med personer som passar för projektet, säger Linga Sjöqvist.