Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De är fast i tågkaoset: "Norrlänningarna är arga just nu"

Ett signalfel i Karlberg skapar kaos i tågtrafiken över hela landet.
Två Mittmediaprofiler på väg söderut fastnade och berättar nu om röran.
– Jag kan säga att norrlänningarna är arga just nu, säger Lennart Lundberg.

Annons

Tidigt i morse upptäcktes ett signalfel i tågtrafiken norr om Stockholm.

Reparatörer har felsökt sedan åtta-tiden, men i senaste uppdateringen från Trafikverket (18.10) fanns fortfarande ingen prognos på när problemet kan vara löst. Det verkar fortsätta hela kvällen och kanske till och med i morgon.

Två medarbetare vid Mittmedia i Ångermanland har blivit försenade med flera timmar.

– Det stora problemet är att när vi rullade in i Uppsala vid klockan 14 fick vi veta att det var stopp. De hade inga svar alls och hade inte fixat fram bussar, för de användes till skolskjuts, säger Susanne Sjöstedt, som reser med sin hund Solveig.

Från Uppsala har de i stället hänvisats till pendeltrafiken.

– De sa åt oss hur viktigt det var att köpa biljett så 500 personer rusade ju mot de fyra automaterna i Uppsala.

Lennart Lundberg fastnade också i Uppsala. Medan Susanne Sjöstedt kryssade sig fram med olika pendeltåg till Stockholm har "Lubbe" åkt med olika bussar.

– Skyltarna stämde inte, ingen visste någonting, det fanns ingen information, fel tåg stod inne på perrongen och folk skrek. Jag kan säga att norrlänningarna är förbannade just nu, säger han.

Han är tre timmar försenad vid 18-tiden.

– Eventuellt skulle vi få vänta ut signalfelet tills det upphörde. Men hade jag gjort det hade jag fortfarande varit kvar.

Men både Lennart Lundberg, Susanne Sjöstedt och Solveig verkar trots allt vid ganska gott mod.

– Jag är ju norrlänning. Hade det här skett hemma hade jag fått vänta till dagen därpå för ett nytt tåg, så det hade kunnat vara mycket värre, säger Susanne Sjöstedt.

Uppdatering: Vid 21.30-tiden var problemen lösta och trafiken kunde börja flyta på igen. Men det är fortfarande en del förseningar som stör vissa avgångstider.

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Allehandas nya app till Iphone eller Android.