Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De är Sundsvalls snabbaste på is

Clara Forslund och Viktor Johansson. Så heter vinnarna av Sundsvalls snabbaste på is som avgjordes på måndagen.
– Jag visste inte om jag skulle kunna vinna i år, men det var kul, säger Clara Forslund.

På ny bana, med fler deltagande föreningar och med det första rejäla snöfallet den här vintern korades Clara Forslund och Viktor Johansson till Sundsvalls snabbaste kvinna respektive man på Sundsvall Energi-arenas utomhusplan.

Banan hade kortats ner från 100 meter till 80 meter, för att göra tävlingen lite mer oviss och spännande.

I kvinnornas finallopp gick alltså, precis som förra året, Clara Forslund segrande ur striden med tiden 10,86, knappa sekunden före tvåan Malin Persson på tiden 11,87.

– Det var verkligen inget perfekt väder med både snö och motvind, men tur nog så är det ju samma förutsättningar för alla, säger Clara Forslund.

Även förra året stod hennes namn högst upp på resultatlistan och hon hoppas att det blir en start även nästa år.

– Ja, jag hoppas på det, det vore roligt, säger hon.

Kevin Mercanton, som vann titeln som Sundsvalls snabbaste herre på is förra året befinner sig just nu på landslagsläger i Berlin och deltog inte i tävlingen på måndagen. I hans frånvaro tog Sundsvall Hockeys Viktor Johansson hand om segern, strax före Johan Bergström och Erik Säfström. Mellan första och tredje plats skilde endast två tiondelar.

Sundsvall Skridskoklubbs Björn Forslund är nöjd med årets tävling. Han hade däremot helst sett att vädret hållit sig i styr något.

– Det var ju lite tråkigt att det blev så blåsigt och så, men det är inget man kan styra över. Det viktigaste var ändå att vi kunde genomföra det och hålla i vår tradition, säger han.

Inför nästa år ska de tänka över datumet för tävlingen för att kunna få ännu flera att ställa upp.

– I år var det lika många tävlande men antalet föreningar hade ökat och det är så klart superroligt. Nu hoppas jag att vi blir ännu fler nästa år, säger han.