Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De är tillbaka i Selånger Fotboll

Selånger Fotboll har löst tränarfrågan inför kommande säsong.
Det är ett radarpar som återvänder till Bergsåkers IP.
Anders Högman och Micke Andersson.

Annons

Herrlagets vara eller inte vara i division II var i höstas allt annat än självklart.

Anledningen stavades ekonomi.

Men i mitten av november kom svaret, Selånger FK spelar vidare i division II Norrland med mindre än hälften så stor budget för A-laget.

Och nu i mitten av december kommer även svaret på vem som kommer att träna laget.

– Vi gjorde klart med Anders Högman i fredags innan han åkte på semester till Kanarieöarna. Det blir han och Micke Andersson som kommer att träna laget, säger Anders Wiklander i Selånger FK.

– Det är fantastiskt kul. Anders bor i Kovland och precis som Micke känner han mycket för klubben. De trivs här.

Högman och Andersson avancerade med Selånger i seriesystemet senaste de var i Selånger för att sedan kliva av efter degraderingen från division I säsongen 2013.

– Sebastian Sandberg och Jens Gustafsson har dragit ett enormt lass för att hålla ihop spelartruppen, men när det kom till tränarfrågan vill de ha hjälp och där har jag och Peter Koch, som var sportchef när vi låg ettan, hjälpt till, säger Anders Wiklander.

Han fortsätter:

– Anledningen till att Högman hoppar på det här är inte pengar. Utan många av hans gamla spelare finns kvar och precis som Micke känner han för klubben.

Vilken slutgiltig skepnad spelartruppen kommer att få återstår att se.

– Tränarfrågan var den första och viktigaste pusselbiten att lägga och nu jobbar vi vidare med ledarfrågan och övriga frågor i och kring herrlaget, säger Anders Wiklander och tillägger:

– Vi vill också skapa förutsättningar för att ha ett P17-lag, för att på så sätt få en linje i herrverksamheten på samma sätt som vi har på damsidan, säger Anders Wiklander.

Läs mer: Selånger FK har fattat beslut om A-lagets framtid