Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De Blå chanslöst i toppmötet

Sundsvall hade inget alls att sätta emot ett mer hungrigt och taggat Växjö i toppmötet i Hockeyallsvenskan.
Till slut blev det förlust med hela 0–6.
– Utan tvekan vår sämsta bortamatch för säsongen, säger tränaren Peter Gradin.

Trean Växjö mot femman Sundsvall. Ett jämnt och laddat toppmöte? Nej, det blev aldrig så. Gästerna var aldrig riktigt med i matchen, och Växjö kunde ta hem tre säkra poäng.

– Det kommer såna här dagar också, även om siffrorna blev lite väl stora, säger Peter Gradin och fortsätter:

– Huvudet är inte med. Benen fanns där, men man måste verkligen vara på tårna i såna här matcher.

I den första perioden hade Växjö mest energi och ett bra flyt i spelet, och det var till stor del målvakten Joakim Lundströms förtjänst att hemmalaget bara ledde med 1–0 när lagen lämnade isen för pausvila. I det läget var matchen fortfarande vid liv, men i den andra perioden rasade det ihop för De Blå. Växjö fick riktigt bra utdelning på sina skott, och kunde rycka ifrån till en 4–0-ledning. Där var matchen död, och i den sista perioden kunde hemmalaget göra ytterligare två mål.

– De hade mer fart och vi var inte så sugna på att göra rätt saker. De hade det ganska lätt ute på isen, säger tränare Gradin.

Hemmalaget var hetare matchen igenom, och Sundsvall hade inget alls att sätta emot.

– Växjö gör en bra match och vi gör den sämsta bortamatchen för i år, säger Peter Gradin.

Vad är det som gör att ni inte hänger med i kväll?

– Hade jag vetat det efter första perioden så hade det nog sett annorlunda ut. Vi försökte så mycket det gick, men vi är inte villiga att ta närkamperna. Och de få som vi tar för oss i förlorar vi ändå. Vi är inte med helt enkelt.

3. Ingen alls

2. Joakim Lundström

1. Hela laget