Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De har varit förband till Rolling Stones – nu gästar succébandet E-street igen

På torsdagskvällen kommer The Temperance Movement till Sundsvall.
Förra gången på E-Street gjorde de succé.

Temperance Movement befinner sig just nu på en ganska omfattande Sverigeturné för andra gången på två år. Killarna i bandet är vana att vara på turné men att möta den svenska kylan var de inte helt beredda på.

– Det är väldigt kallt. Jag har varit tvungen att köpa långkalsonger och tjocka vantar. Vi har kört långt på isiga vägar men vi har fått ett väldigt varmt välkomnande här i Sverige i alla fall, säger bassisten Nick Fyffe.

Läs den hyllande recensionen från förra besöket: Lämnade ingen besviken

En som dock tröttnade på turnerandet var bandets ena gitarrist Luke Potashnick. Innan turnén i Sverige valde han att hoppa av bandet och nu har man med sig nya gitarristen Matt White med sig. Men avhoppet tog hårt.

– Ja, det var jobbigt för oss, men också för honom att ta det beslutet. Vi visste att han egentligen inte gillade turnélivet och vara hemifrån så mycket, han trivs bättre i studion. Och vi har turnerat väldigt mycket, jag tror inte att han förväntade sig att det skulle bli så stort med bandet, säger Nick.

Ja, det har gått rätt bra för bandet trots att de bildades så sent som 2011. Med bara ett debutalbum i ryggen har de gjort långa turnéer i USA och grädden på moset var att agera förband åt självaste The Rolling Stones i Tyskland och Schweiz.

– Det var fantastiskt som du säkert förstår. Vi fick ett telefonsamtal med frågan om vi ville vara förband till dem och det var klart vi ville. Sen hörde vi inget på ett halvår och vi glömde nästan bort det. Sen ringde de igen och sa att vi skulle köra bara en vecka senare.

Hur tycker du att det gick?

– Det var verkligen hur mycket folk som helst på spelningarna men det är svårt att vara förband till ett band som The Rolling Stones. Alla är där för att se dem och bryr sig inte så mycket om något förband. Men vi fick en bra reaktion av det, fler har kommit på våra spelningar efter det. Så det var en nyttig erfarenhet för oss.

I början av nästa år släpps deras andra album "White bear" och Nick utlovar flera låtar från skivan när de spelar på E-Street på torsdagskvällen.

– Det nya albumet kommer att vara lite tyngre än det första. Det är också skrivet på ett annorlunda sätt medan vi turnerat runt i Europa. Vi har samlat lite olika idéer när vi soundcheckat så det har varit en mer gemensam process, säger Nick.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter