Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De hemlösa behöver mer hjälp än romer och barnfamiljer

Det är dåligt att Snöänglar som tänkte hjälpa hemlösa nu har bytt fokus. Barnfamiljerna får ju faktiskt barnbidrag och vissa bidragsförskott. Sedan att många vill hjälpa romerna, men de har ju faktiskt egna länder som ska försörja dem. Jag har hjälpt några men de visade ingen tacksamhet. Förbjud tiggeriet!

Anna

■■ Följ ST Debatt på Facebook

SVAR DIREKT:

Vi har aldrig uteslutit någon målgrupp från vår hjälpverksamhet. Alla människor oavsett anledning och bakgrund får vår hjälp, förutsatt att man har ekonomiska problem. Dock prioriteras barn i väldigt utsatta situationer, och majoriteten av våra sökande är sjuka ensamstående föräldrar. Men vi hjälper hemlösa så ofta vi kan med kläder och annat behövligt.

För Plus-kunder: De hjälper familjer i jul: "Ser hela tiden att behovet växer"

Vad gäller romerna, så stöttar vi en annan verksamhet med vårt överskott som i sin tur delas ut till dem. Den största anledningen till att vi inte behövs på samma sätt vad gäller hemlösa är att eldsjälen Danisa Atterhagen har en verksamhet som helt fokuserar på just hemlösa. Vi samarbetar med henne, så vi har full koll på läget.

Tyvärr hjälper inte barnbidraget speciellt långt om du är låginkomsttagare, och dagens samhälle har stora brister i skyddsnätet. Barn är alltid oskyldiga och ska inte behöva vara utan mat och kläder på grund av långa handläggningstider och en försäkringskassa som ständigt nekar sjuka människor sin rätt till sjukförsäkring.

Livet kan förändras på en sekund och allt du byggt upp kan försvinna väldigt fort. Då finns vi här, för alla – oavsett om du är hemlös, barnfamilj, arbetslös, sjukskriven, pensionär, flykting eller fattig student. Men vi prioriterar alltid de värst utsatta.

Tack för din åsikt och hoppas att mitt svar ger dig lite bättre insyn i verksamheten och vår grundfilosofi.

Camilla Löfdahl

Ansvarig för Snöänglar

Läs också:

Låt oss kämpa för något mer än nyrenoverade kök och utlandsresor

Tänk om vi kunde sluta attackera våra medmänniskor

Ett tiggeriförbud visar att vi bryr oss och kan hjälpa till på plats

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel