Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De hoppade av för att starta egen bygghandel

Två tidigare Beijer-anställda ska öppna en ny butik.
Om knappa tre veckor är det premiär för Sundsvalls Byggmaterial i lokalerna där Sundsvalls Trä tidigare fanns.

– Det känns väldigt rätt att starta något eget nu. Konjunkturen har tagit fart och det kommer att byggas mycket i åtminstone fem år framåt, säger Peter Norén, med över 30 år i branschen.

Tillsammans med Sara Vahlberg har han bildat företaget Sundsvalls Byggmaterial AB, som ska gå under Woody-flagg. Längre fram ska även kollegan Niklas Göransson bli delägare.

Sedan tidigare är det tänkt att just Beijer ska bygga nytt på granntomten för att kunna flytta från Norra kajen.

– Det är bara positivt om vi får dem som grannar, då drar vi kunder åt varandra, menar Peter Norén.

Han säger att han funderat på att starta eget under en längre tid. När sedan Sara Vahlberg ville haka på så slog de till.

Nu har de tecknat ett långt hyreskontrakt med fastighetsägaren Norrlandspojkarna.

– Jag jobbade faktiskt här på Sundsvalls Trä under åren 2000-2004, så jag kan fastigheten, säger Peter Norén och ler.

De kommer inte att ha kvälls- och helgöppet. Butiken ska heller inte ha visningar av badrum och kök, utan rikta in sig på själva byggandet.

– Vi kommer främst att rikta oss mot byggfirmor, men privatkunder är förstås också välkomna. Vi vill kunna lösa proffsens problem när de behöver hjälp.

I starten kommer man att vara 5-6 personer, för att sedan utöka.

– Men vi blir max tio. Vi kommer också att bredda sortimentet efter hand, men det gäller samtidigt att hålla i kostnaderna.

Att bli egna företagare har förstås varit en omställning.

– Det är mycket att tänka på, bland annat när man ska anställa personal. Men kontakterna med Norrlandspojkarna och banken har varit väldigt bra. Sedan är det bra att vara med i inköpskedjan Woody, i dag är det väldigt svårt att vara fristående, tror jag.

Nu pågår uppbyggnaden av butiken och denna vecka ska också lagret börja fyllas på med virke, gipsskivor och annat.

Måndagen 4 januari är det premiär.

– Vi gör inte det här främst för att försöka tjäna några stora pengar, utan för att få driva ett företag efter eget huvud, säger Peter Norén.