Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De marknadsför sig själva på Gatufesten

I sommarlovsentreprenörernas tält på Gatufesten kan man hitta allt från hemsydda telefonfodral till trubadurer. Under onsdagen och torsdagen är de på plats för att berätta mer om de sommarjobb som de själva har skapat.

– Det är ett sätt att få snabb marknadsföring och lära sig hur man gör, säger Emma Forsberg som är handledare för sommarlovsentreprenörerna.

Under fem intensiva dagar har de utvecklat sina respektive affärsidéer. Nu är det dags för sommarlovsentreprenörerna att börja marknadsföra sig själva i ett tält på Gatufesten.

– Totalt är det 33 stycken entreprenörer, men alla har inte verksamheter som passar för Gatufesten. Då kan de till exempel öva sig på att marknadsföra företagsnamnet, säger Emma Forsberg.

Alexandra Thunfors och Ida Dahlström går stylistprogrammet på Plusgymnasiet och satsar på att förvandla barn till fjärilar, spindelmän och tigrar genom ansiktsmålning.

– Det kändes självklart när vi fick välja vad vi skulle göra, säger Alexandra Thunfors.

En annan entreprenör är Kajsa Laxvik som säljer sina egentillverkade mobilväskor och kläder.

– Alla andra jobb jag har haft har handlat om att göra samma sak om och om igen. Nu får jag vara så kreativ jag kan och det tilltalar mig, säger hon.

De unga entreprenörerna har en stor spridning på sina affärsområden. Från trubadurer till rullande kiosker via gatumusikanter och langos. Och tanken är att de ska nå ut till så många som möjligt inför sommaren.

– Eftersom sommarlovsentreprenörerna jobbar under en så kort tid är det viktigt att de tidigt får ut sina verksamheter, säger Emma Forsberg.