Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De musikhjälper lokalt på Pipeline

På Pipeline vill man vara med och bidra till Musikhjälpen. Det sker genom en gala med lokala artister i samarbete med Sensus.
– Allt ska gå till musikhjälpen, säger Mikael Andersson-Knut på Sensus.

Musikhjälpen direktsänds från Linköping den 13-19 december med bland andra Gina Dirawi som programledare.

I Sundsvall har Pipeline och studieförbundet Sensus bestämt sig för att vara med och bidra. Något som resulterat i en gala som hålls den 18 december.

– Vi bröt ner det till att vi ville streama tv-sändningen som SVT gör, så det blir det i kaféet på en duk. Och så ville vi ha livemusik i konsertlokalen på Pipeline. Så det är grunden i hur kvällen kommer att vara, säger Mikael Andersson-Knut.

Målet är att kunna bidra med så mycket pengar som möjligt till Musikhjälpen som i år har temat "Ingen ska behöva fly från klimatet".

– Förutom att samla in pengar så vill vi att kvällen ska bli bra för artister och publik. Det är svårt att säga en summa som vi hoppas på, det beror på vilka besökare som kommer. Har vi tur kommer någon och dänger in 5 000 spänn, men sådant går ju aldrig att veta, säger Niklas Bjermkvist.

För att få in pengar så kommer det att vara en frivillig entréavgift där besökarna får bidra med då mycket de känner att de har möjlighet till.

– Allt ska snurra runt på ideell basis och alla band och artister ställer upp för den goda sakens skull. Vi jobbar ganska mycket med jämställdhet och målet var att hälften av akterna skulle bestå av främst kvinnor. Och nu blev det fyra av sex, det är riktigt kul. Det är lätt att säga men inte alltid så lätt att få till, säger Mikael Andersson-Knut.

Han tycker att det är viktigt att Sundsvallsborna är med och bidrar till insamlingen.

– Pengarna är bra och det är bra att få in dem. Men det är också viktigt att visa att man gör saker. Jag tycker det ligger mycket i linje med Pipeline och Sensus att göra en sådan här sak.

Det är första gången det arrangeras en gala för Musikhjälpen på Pipeline men man är en van arrangör av välgörenhetsgalor.

– Vi är en ganska samhällsengagerad förening på många vis. Vi har en bra lokal och snälla människor som vill hjälpa till, säger Niklas Bjermkvist.

För den som inte har möjlighet att närvara under kvällen går det att bidra till Pipelines insamling ändå.

– Vi har en digital insamlingsbössa där man kan bidra, säger Niklas Bjermkvist.

Lär mer: Bjuder in till traditionell jul på Pipeline