Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De siktar på att ha 100 pensionärer som vill jobba extra

Nu startar ytterligare ett bemanningsföretag som hyr ut pigga pensionärer i Sundsvallsregionen.
– Marknaden växer, så det finns plats för oss också, säger Jonas och Carola Panes, franchisetagare inom Veteranpoolen.

Från kontoret på Norra vägen i Sundsvall ska de sköta ett stort område, från Hudiksvall i söder till Timrå i norr.

Deras mål är att i slutet av nästa år ha över 100 pensionärer i sin "pool".

– Vi är Veteranpoolens 44:e kontor i landet. Och trots att det redan finns liknande företag på orterna, så har det visat sig att kedjans etableringar har gått bra. Befolkningen blir också allt äldre, vilket gör att fler behöver hjälp med olika saker samtidigt som många pigga pensionärer vill jobba lite extra, säger Jonas och Carola Panes, 69 och 63 år.

Snittveteranen inom kedjan är 69 år och jobbar ungefär 12 timmar i månaden.

– Intresset är stort, redan efter några dagar har vi fått in 33–34 intresseanmälningar från veteraner som vill jobba, trots att vi bara lagt ut det på facebook hittills, berättar Jonas Panes.

Till påsk räknar de med att börja söka kunder.

– Högsäsongen är under sommarhalvåret och troligen kommer det att bli många uppdrag inom trädgård. Men hantverkare och städtjänster kommer också att efterfrågas mycket, tror han.

För rut-jobb är skatteavdraget fortfarande 50 procent av arbetskostnaden, medan det för rot sänkts till 30 procent.

Poolens veteraner kommer att tjäna 125–165 kronor i timmen. En fördel för arbetsgivaren är att de sociala avgifterna för anställda över 65 år är ungefär hälften så höga.

Makarna Panes drev Lindvallens restauranger i Sälenfjällen för några år sedan och tycker inte att steget till bemanningsföretag är så stort.

– Vi hade 65–70 anställda då, så att rekrytera personal är vi rätt vana vid. De vi anställer nu har dessutom mer erfarenhet, säger Carola Panes.