Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De söker bygdemedel i Ånge kommun – här är hela listan

Två miljoner kronor. Det är beloppet som finns att fördela till de sökande i Ånge kommun som vill ta del av årets bygdeavgiftsmedel. En summa som redan överstigits av de ansökningar som lämnats in.

Två gånger per år så fördelas bygdeavgiftsmedlen, det vill säga den ersättning som vattenkraftbolagen avsätter som plåster på såren för de naturingrepp som gjorts.

För Plus-kunder: Söker bygdemedel för övergripande fiskesatsning: "Vill försöka få till gemensamt fiskekort"

I år finns totalt två miljoner kronor att besluta om för Ånge kommuns räkning, men när man slår samman beloppen från de tolv sökande som finns vid vårens fördelning så är slutsumman redan nu på "fel" sida om det beloppet.

För Plus-kunder: Karlsro flyers vill fira jubileum med ny servering – söker bygdemedel på en halv miljon

Totalt rör det sig om ansökningar för närmare 2,1 miljoner kronor som man vill genomföra med bygdeavgiftsmedlens hjälp, och det är inte bara ideella föreningar som suktar efter dem.

Även Ånge kommun har tre ansökningar på bordet, varav två kommer från kulturenheten som vill använda medlen till åtgärder vid Haverö strömmar och Eldnäsets flottningsmuseum.

För Plus-kunder: Tveksamheter om nya rutinerna för bygdeavgiftsmedel fungerat: "Har tagit för givet att man följer dem"

Något beredande underlag som säkerställer att kommunen följt det nya regelverk man infört gällande bygdeavgiftsmedlen finns inte med i det underlag som föreligger tisdagens möte. Ett möte då kommunstyrelsens arbetsutskott ska beslut hur man vill att länsstyrelsen fördelar pengarna.

* * *