Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De som vågar ge sig iväg får ofta blodad tand

Replik på Det är resebolagens fel att inte fler ensamma ger sig iväg, ST 26/10.

Caroline beskriver i sin replik på mitt tidigare inlägg om en brist på resmål och övernattningsmöjligheter, för att det ska kännas trivsamt att fara iväg på egen hand.

Jag förstår Caroline. Men för att förtydliga vårt budskap i debatten skulle jag vilja påstå att vi alltid varit starka på resor som passar alla – oavsett om man har ett resesällskap eller inte.

Vi står för och strävar alltid efter att skapa ett socialt resande – där normer och inställningar kring resandet suddas ut. Tjusningen med en rundresa är själva innehållet och upplevelserna tillsammans med andra.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Projektet, det vill säga resan, skapar en naturlig kontakt i sig och innebär ett socialt utbyte mellan människor. Ett behov som de flesta av oss har, som sagt. Vi har exempelvis alltid gemensamma middagar på alla våra resor. Något som vi tror är i många fall är en avgörande detalj för att ensamresenärer ska trivas.

Visst är enkelrumstilläggen en del i problematiken, men de är inte hela problemet. Så som Caroline också skriver. Jag tror problemet ligger mycket i att människor inte ser möjligheterna resandet på egen hand kan öppna, och för den delen inte heller utbudet som faktiskt finns. De resenärer som gör det får många gånger ”blodad tand”. Enligt vår statistik reser de som ”vågar ta steget” att resa ensamma 33 procent mer än de som reser tillsammans i par.

Emanuel Karlsson

Vd, Rolfs Flyg & Buss

Läs även:

Ensamheten är utbredd – trots det väljer få att resa på egen hand

En tredjedel av svenskarna vill resa i Norrland innan de dör – så här gör du en egen bucket list

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel