Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De tar nya Rock-SM till Härnösand – söker västernorrländska talanger

För femte året i rad ger sig Brolle ut på folkparksturné, denna gång tillsammans med Charlotte Perelli.
Samtidigt passar han på att plocka upp Rock-SM:s fallna mantel och ger pris för "Årets rockröst".
Den 19 augusti kommer showen - och länsfinalen - till Gussjönoret utanför Härnösand.

Annons

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Rock-SM arrangerades första gången 1982 och var en musiktävling för band runtom i landet att vinna ett skivkontrakt. Men sedan flera år tillbaka är tävlingen nu nedlagd. Nu vill Brolle återuppliva tävlingen under namnet "Årets rockröst" under hans femte folkparksturné i sommar.

– Jag kom själv fram genom en talangtävling och det här är en sådan som jag saknar. Det låter som en klyscha men det är tufft att ta sig fram. Jag hoppas att det här kan få sångare och sångerskor att komma fram och att vi kan göra något bra för dem, säger Brolle.

Till och med den 15 april kan anmäla sig till "Årets rockröst". Den 7 juni avslöjar en jury bestående av Brolle, Charlotte Perrelli, Kee Marcello från Europe (som vann Rock-SM 1984), producent Erika Wendschlag från Folkets Hus & Parker och Ronny Seimerson från Folkparkernas programbolag de femton artister som får uppträdda på något av datumen på Brolles folkparksturné i sommar.

Läs även: Europe till Umeås nya rockfestival

När turnén är slut utses vinnaren som får pengar, i stället för som tidigare ett skivkontrakt.

– Det heter "Årets rockröst", men man ska inte känna att det handlar om specifik genre, vi lyssnar på allt. Vi hoppas att det här kan bli en årlig grej som inte bara är bra för den som vinner, säger Brolle.

Den 8 juli är det turnépremiär för ”Rock ´n´ Roll on Tour” i parken i Söderbärke i Dalarna och den 19 augusti kommer showen - och länsfinalen - till Gussjönoret utanför Härnösand.

Läs även: Melloartister till Härnösand – "Blir en hitkavalkad utan dess like"

I år är det Charlotte Perrelli som följer med Brolle i folkparkerna och vid varje konsertkväll uppträder Brolle, Perrelli och kompani, samt då även tävlingsdeltagarna.

– Det känns roligt för mig. Jag har gjort så mycket olika saker genom åren som Rhapsody in rock, Diggiloo och olika soloturnéer. Det blir en rolig grej att göra något annorlunda, säger Charlotte.

Hon tycker att det är kul att folkparkerna åter kommer till användning på den här turnén och utlovar lite överraskningar till dem som sett henne tidigare.

– Det kommer att bli blandat. Publiken måste få höra mina hits men det kommer också rockiga låtar, duetter med Brolle och andra gemensamma grejer. Folk kommer att både se nya sidor av mig, men samtidigt få sådant som de förväntas höra, säger Charlotte.

Läs även: Här är Takidas nya låt - se videoklipp från studion