Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De tävlar i "På spåret" i vinter

Många nya ansikten dyker upp i första klass och i dressinen i vinter.
Bland deltagarna i "På spåret" märks Malou von Sivers, Sigge Eklund, Erik Niva och Charlotte Gyllenhammar.

Senare i år är det premiär för den 27:e säsongen av SVT:s klassiska frågesportsprogram "På spåret". Under torsdagen presenterades de nio tävlande paren och sex av dem är helt nya.

Till exempel ska TV4-stjärnan Malou von Sivers tävla tillsammans med författaren och poddaren Sigge Eklund. Ett annat lite otippat par i tävlingen är fotbollsjournalisten Erik Niva och konstnären Charlotte Gyllenhammar. Mer väntad är då kanske journalistduon bestående av Johan Hilton och Kristin Lundell.

Bland de nya paren hittar man också journalisten och Mittmedia-krönikören Isobel Hadley-Kamptz och kulturarbetaren Kalle Lind, läkaren och författaren Bea Uusma och komikern Kristofer Appelquist samt artisten Anne-Lie Rydé och journalisten Ronny Svensson.

– Jag trodde jag skulle vara med och sjunga. Men när producenten som ringde sa att jag skulle vara med och tävla, då blev jag lite rädd alltså, säger Anne-Lie Rydé, och Ronny Svensson var inne på samma linje:

– Jag trodde det var en kompis som busringde, ska jag få vara med i det här? Det är ju prestige.

Läs Isobel Hadley-Kamptz krönikor här

Ex-partiledaren Göran Hägglund ställer upp i "På spåret igen" – förra säsongen kom han och Anna Ekström tvåa efter att ha förlorat finalen mot Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl. Sedan dess har dock Ekström blivit socialdemokratisk gymnasie- och kunskapslyftsminister och Hägglund får i stället tävla tillsammans med Olivia Wigzell, till vardags generaldirektör för Socialstyrelsen. Nu hoppas Hägglund på revansch.

– Ja, lite är det ju så. Vi kom tvåa förra året och det är klart man vill spänna bågen en gång till för att se om man skulle kunna gå hela vägen. Samtidigt måste man ju vara ödmjuk, här är många duktiga personer och det blir ofta tajta matcher, säger han.

Programledaren Kakan Hermansson och hennes pappa, religionspsykologidoktorn Jan Hermansson, ställer också upp igen liksom journalisten Åsa Sandell och fotbollsdomaren Jonas Eriksson.

En nyhet för säsongen är också att SVT lanserar en "På spåret"-app _ genom den kommer tittarna att kunna tävla mot lagen i programmet och mot varandra.

Dessutom kommer det att sändas en två timmar lång specialversion av "På spåret" kvällen före julafton med "särskilt inbjudna tävlande par".

"På spåret" får säsongspremiär den 2 december i SVT1. Tävlingsprogrammet leds som vanligt av Kristian Luuk medan Fredrik Lindström agerar domare.

Vinterns deltagare i "På spåret"

Malou von Sivers och Sigge Eklund

Kristin Lundell och Johan Hilton

Erik Niva och Charlotte Gyllenhammar

Kalle Lind och Isobel Hadley-Kamptz

Bea Uusma och Kristoffer Appelquist

Ronny Svensson och Anne-Lie Rydé

Kakan Hermansson och Jan Hermansson

Olivia Wigzell och Göran Hägglund

Jonas Eriksson och Åsa Sandell

Artisterna i "På spåret"

Bland artisterna som uppträder i programmet märks:

+ First Aid Kit

+ Veronica Maggio

+ Niklas Strömstedt

+ LaGaylia Frazier

+ Mariam the Believer

+ Amanda Werne (Slowgold)

Linus Brännström/TT .