Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De vill göra aulan till en mötesplats för Fränstaborna

"Kommunens näst största samhälle Fränsta är idag en av få orter i kommunen som saknar en tillgänglig samlingslokal".

Det skriver Leif Edh, politisk talesperson för Vår framtid, i en motion till kommunfullmäktige där han föreslår en satsning på Fränstaskolans aula som lösning på detta.

– Genom att göra om den till en enkelt bokningsbar enhet skulle den kunde omvandlas till en resurs som kan användas mer än vad den gör i dag, tror Leif Edh, som även pekar på att man i så fall får en hyresintäkt för de oftast oanvända ytorna.

Bokning av lokalen anser han skulle gå att lösa genom samarbete med den närliggande sim- och sporthallen eller Samservice, samtidigt som han också lyfter frågan om behovet av renovering för att göra lokalen attraktiv.

– Det är också mycket viktigt att lokala föreningar få vara med i processen att forma denna samlingsplats, efter deras behov och önskemål, skriver Leif Edh.

Uppfattningen att Fränsta saknar en bra samlingslokal delas också av kommunalråd Sten-Ove Danielsson (S), och säger att det är en fråga som varit under diskussion under en längre tid.

Däremot är han inte lika överens i frågan om att Fränstaskolans aula skulle vara det bästa alternativet för att lösa problemet.

– Ett problem är att det är sådana nivåskillnader i Fränsta, och framför allt upp till den byggnad där aulan ligger, skriver kommunalrådet i ett yttrande över motionen.

Han anser i stället att den bästa platsen för en samlingslokal är under Samservice tak, men där väntar man fortfarande på besked från en intresserad hyresgäst om hur de ser på framtiden.

– I väntan på det så finns möjligheten för föreningar att vara i de lokaler som tidigare användes för kommunfullmäktige i Torps kommun. Den lokalen kräver dessutom inga investeringar, och bord och stolar finns i tillräcklig omfattning. Åfa sköter bokning och upplåsning varför detta är ett enkelt sätt att lösa motionens intention, skriver Sten-Ove Danielsson, som därmed anser att motionen kan anses som besvarad.