Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De vill skapa en framtid för Tallbacken

Visst finns det en framtid för Tallbacken. Det tror i alla fall den intressegrupp som bildades efter att ST uppmärksammade festplatsens ålderskrämpor.

Ett renoveringsprojekt eller ett blivande rivningsobjekt?

Ja, det är en fråga som i allra högsta grad kan ställas när det gäller framtiden för festplatsen Tallbacken.

En fråga som några Ångebor nu vill se besvarad med det förstnämnda.

– Vi tycker inte att det ska se ut som det gör i dag. Därför ska vi kolla om det finns möjlighet att bevara Tallbacken, säger Helen Jenerberg, vars uppväxt är starkt präglad av det som skedde på festplatsen.

– Mamma och pappa hade hand om bokningarna fram till 1994, så jag har levt med Tallbacken och danserna som var varje onsdag, förklarar hon.

En annan som engagerat sig i Tallbackens öde är Per-Erik Persson, som efter att ha sett TV-inslaget på ST.nu startade Facebook-gruppen "Tallbackens vänner".

– När jag fick se hur det såg ut tänkte jag att jag måste se om det finns folk som vill försöka blåsa liv i Tallbacken igen, förklarar han.

STTV:Tallbacken kan ha gjort sitt

Gruppen har i skrivande stund över 100 medlemmar. En av dem Tina Arvidson, som för några år sedan såg till att blåsa nytt liv i festplatsens närmaste granne, Ånge camping.

– För mig är Tallbacken mycket nostalgi. Det är ju nästan sista kulturarvet vi har här i Ånge, säger hon.

På tisdag öppnar hon därför upp dörrarna till sitt kafé för ett öppet möte om just Tallbackens framtid.

– Vojengruppen är en fantastiskt bra förebild som visar att om det bara finns intresse för att bevara någonting så kan man åstadkomma mycket, och jag ser gärna att vi får en grupp människor som vill göra någonting liknande kring Tallbacken, förklarar hon.

Läs också: Vojen ska rustas upp

Någon åtgärd redan i sommar är dock inte troligt eftersom Tallbacken kan arrenderas ut till en intressegrupp tidigast 2016.

– Och först måste vi ju ta reda på om det finns fler som vill samma sak som oss, säger Helen Jenerberg, som hoppas få se många Tallbacken-vänner vid borden klockan 18.00 på tisdag.