Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Ägna er åt journalistik istället för att okritiskt förmedla Din Turs uppgifter, ST

Det skedde åtta procent fler bussresor 2018 jämfört med 2015 i Medelpad, kan man läsa i ST:s artikel "En miljon fler tar bussen – här är orterna med flest nya resenärer".

Tre fjärdedelar av bussresorna sker i Sundsvalls tätort, och ökningen uppgår här till sex procent.

Cirka åtta procent av alla resor i Sundsvalls tätort sker med buss. En siffra som legat oförändrad sedan 2009. Den totala reseökningen ligger därmed på omkring en halv procent.

2012 antogs en plan för att fördubbla det kollektiva resandet till 2020 samt till och med tredubbla resandet på de viktigaste busslinjerna till så tidigt som 2015, skriver ST i en nyhetstext 2012.

Med mindre än ett år kvar till 2020 så basuneras denna blygsamma ökning ut som något, citat, "väldigt positivt" när det i själva verket är ett totalt misslyckande.

Hur vore det om tidningen ägnade sig åt journalistik i stället för att bara okritiskt vidareförmedla det som en chef på Din Tur säger?

SNM

SVAR DIREKT:

Hej! Tack för att du hör av dig med dina synpunkter! Vi rapporterar löpande om många ämnen, däribland kollektivtrafiken. Här är en av många artiklar i ämnet där Din Tur uttrycker sin åsikt kring förändringen, och det framgår tydligt att det är just Din Tur som ser förändringen som ”väldigt positiv”. Det är så klart också journalistik, men vi kommer att skriva mer i ämnet.

Med vänlig hälsning

Karin Näslund, chefredaktör

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel