Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Äkta supportrar stör inte egna spelare på det sättet – älskar Patronerna Giffarna?

Jag är tveksam till om Patronerna älskar Giffarna. Varför? Under första halvlek i matchen mot Östersund den 10 augusti kastades ständigt serpentiner och andra föremål ut på planen och mestadels i närheten av egen målvakt som för övrigt gjorde sin första match i Giffarna. Vilket välkomnande.

Äkta supportrar stör inte egna spelare på det sättet. Vid ett flertal tillfällen fick målvakten ta bort serpentiner runt fötter. I andra halvlek stördes inte Östersunds målvakt på samma sätt. Nu tycker jag i grunden att det inte heller är fair play att störa bortamålvakter.

Ofattbart agerat av Patronerna och det kan nog bara skyllas på att många är supportrar utan känsla för fotboll. Sedan tycker jag att man kan älska egna laget utan att behöva hata motståndarna. Tyvärr är också min upplevelse av Patronerna på matcher i Stockholmsområdet att kulturen de senaste åren blivit sämre. Det finns faktiskt lite att lära av GIF 08.

Jag älskar Giffarna sedan 1950-talet och medlem i GIF, GIF veteraner och GIF 08

"Giffare"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel