Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Aktiemamman: Förhastade tryck på säljknappen är ett faktum – läge att investera långsiktigt

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Coronaviruset har tagit ett stadigt grepp om världsekonomin, men rädslan för den enskilde personen har nått en punkt där panik och tvivel smyger sig på. Förhastade tryck på säljknappen är ett faktum, det är nu kontroll och tålamod sätts på spel.

Det som nu sker är en hastig nedgång på världens börser, men också enligt mig en korrigering som är nödvändig för att få en naturlig svängning på börsen, eviga uppgångar kommer aldrig ske.

Att en börskrasch skulle ske inom närtid var icke oväntat enligt mig. Vi människor följer strömmen, likaväl som den stora uppgången i början av året, råder det lika beteenden att följa strömmen och sälja av aktier och fonder under denna kris.

Det är tid att ta en riktig funderare, även om framtiden är oviss så bör man se sitt sparande längre fram i framtiden än ett till fem år.

Just nu är informationen bristfällig och många bolag står inför en oviss framtid, men jag tror att vi kommer att ta del av resurser likaväl efter som före denna kris.

De värdefulla bolagen behövs, men kanske inte just nu under coronatiden, men det kommer en framtid och hur den kommer se ut kan vi bara spekulera i.

Bolag som nu ligger i riskzonen kommer behövas och nyttjas till fullo efter att denna kris har lugnat ser sig. När detta kommer ske kan ingen svara på.

Jag tror att det kommer ljusare tider och kanske är detta ett guldläge att kliva in och göra bra investeringar som på en tioårshorisont är lönsamma.

Jag tror starkt på att vi kommer fortsätta att investera klokt och göra nödvändiga val för framtiden, det är så vi tänker långsiktigt – inte bara här och nu.

Jag kommer fortsätta mitt sparande på fonder och aktier månadsvis, göra mina analyser och känna en tilltro till att ekonomin stabiliserar sig i framtiden.

Roxanna Sandberg, Aktiemamman

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel