Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Aktiv dödshjälp – befarar fler tragiska fall med allt större maskor i välfärdens nät

Jag läser nyhetsartikeln "Häktad för dråp på hustrun – paret hade fört en lång kamp för hjälp hemma" om aktiv dödshjälp.

Tragiskt, men ett brott mot såväl budordet "Du skall icke dräpa" som vad som är reglerat i gällande lagstiftning i Sverige.

Tyvärr befarar jag att det kommer att bli ännu mera tragiska fall i framtiden då  maskorna i "välfärdens nät" blir allt större.

Det är inte värdigt att äldre skall behöva vårda varandra!

Det där med i lust och nöd och tills döden skiljer oss åt är jag väldigt tacksam för att jag inte omfattas av. Jag som enskild kan välja att vända bort min blick från vårdansvaret, men de som arbetar med socialtjänstlagen i ryggen, de får allt skärpa till sig och ta sitt ansvar.

Så tragiskt att inte lyssna när någon skriker ut sin förtvivlan och bön om hjälp!

Den här händelsen kanske leder till en fällande dom, men påföljden? Minnet av det oundvikliga som skedde är den värsta och hårdaste påföljden.

"Aktiv dödshjälp" ligger inte så långt bort på agendan i vårt samhälle. Alternativet är att prioritera den stora skaran äldre och få in de som behöver det på boenden med empatisk och utbildad personal. Låt mig ha min utopiska dröm.

Tant Agnes

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel