Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Äldre och utsatta drabbas extra hårt i coronatider – ta hjälp av din granne

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Jag tar del av medias rapportering kring 92-åriga Kerstin i Sundsvall, som inte vill gå till affären av rädsla för att smittas av covid-19 och som heller inte hade råd med den avgift Sundsvalls kommun inledningsvis gick ut med att de debiterade för att hjälpa henne handla, vilket de tack och lov nu backat från.

Det gör mig ledsen i hjärtat att konstatera att äldre och utsatta drabbas extra hårt.

Kerstin är nämligen inte ensam, det finns många som behöver hjälp. Lyckligtvis är det också i kristider som vi blir uppmärksamma på våra medmänniskor, vi ser varandra och hjälps åt med vardagliga och praktiska saker.

Man kan till exempel få hjälp av sina grannar. Det är också då vi i Hyresgästföreningen är som bäst. Vår ledstjärna är solidaritet och vår organisation är byggd av grannar som hjälper varandra.

Jag vill därför passa på att tipsa om vårt projekt godagrannar.nu, där samlar vi frivilliga som kan tänka sig att hjälpa till med allt från att handla matvaror eller slänga sopor till att hämta paket eller viktiga mediciner och parar ihop dem mot människor som behöver hjälp.

Kanske du också är en god granne som har möjlighet att hjälpa Kerstin och andra som kan behöva hjälp?

Lillemor Göranson, ordförande Hyresgästföreningen region Norrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel