Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Äldreomsorgen behöver utvecklas och prioriteras

G Engström skrev i ST 27/3 en viktig debattartikel om vikten av en trygg äldreomsorg och sina upplevelser av att vara anhörig i Sundsvalls äldreomsorg. Vi vill med anledning av det beskriva hur vi arbetar för att stärka äldreomsorgen både nu och i framtiden. För vi vet att äldreomsorgen kommer fortsätta spela en stor roll för vårt gemensamma samhällsbygge i en tid då vi blir allt fler äldre.

I Sundsvall lägger vi mer skattepengar på äldreomsorgen per kommuninvånare än många andra kommuner. De senaste åren, innan pandemins kraftiga påverkan, har en aktiv politik bidragit till ökad personalkontinuitet i hemtjänsten och förbättrad nöjdhet. Men självklart vill vi mer. Vi vill inte att anhöriga eller omsorgstagare ska uppleva det du beskriver i den debattartikeln. Det är därför oerhört viktigt att involvera både de anhöriga och omsorgstagaren i planeringen av vården och omsorgen. Vi vill att du som anhörig i alla lägen ska känna att din anhöriga får en trygg vård och omsorg oavsett om det är dag eller natt. Det är målet med vår politik.

Vi vill fortsätta utveckla och prioritera äldreomsorgen och den politiska majoriteten har det senaste året vidtagit ett antal åtgärder för att stärka äldreomsorgen i Sundsvall.

1. Höjd bemanning. Sedan vi bildade majoritet, efter valet 2014, har den politiska majoriteten två gånger valt att prioritera resurser för att höja bemanningen på kommunens äldreboenden. Den senaste höjningen genomfördes vid årsskiftet och riktades till kommunens största äldreboenden som har haft lägre bemanningstal än de mindre.

2. Bättre villkor för personalen. Äldreomsorgens viktigaste resurs är personalen. Därför prioriterar vi att förbättra arbetsvillkoren för välfärdspersonalen. Delade turer ska fasas ut och osäkra anställningar ska minska. Arbetet har påbörjats och införs på de första arbetsplatserna de kommande månaderna.

3. Språkpaket för vård- och omsorgspersonalen. Det är viktigt för tryggheten bland både vård- och omsorgspersonalen och omsorgstagarna att personer som är anställd i äldreomsorgen har tillräckliga språkkunskaper. Därför beslutade vård- och omsorgsnämnden i bred politisk enighet i höstas att arbeta för att införa språkkriterier för anställning i Sundsvalls kommuns vård- och omsorgsverksamheter. Vi har även påbörjat utbildningsinsatser för befintlig personal som inte har tillräckliga språkkunskaper.

4. Äldreomsorgslyftet. Regeringens äldreomsorgslyft där personal har möjlighet att studera till undersköterska på arbetstid är viktigt för att kunna möjliggöra en höjd kvalité. I Sundsvall påbörjades första utbildningsomgången i höstas och nästa kull startar till hösten.

Tillsammans i den politiska majoriteten jobbar vi nu för att genomföra de satsningar på äldreomsorgen vi presenterade i höstas och det tiopunktsprogram för framtidens äldreomsorg vi arbetat fram över partigränserna, i nära dialog med pensionärsorganisationerna i kommunala pensionärsrådet.

Vi Socialdemokrater gick till val på att alltid prioritera ökade resurser till välfärden när ekonomiskt utrymme finns. Det löftet kommer vi tillsammans med Centerpartiet och Vänsterpartiet att hedra.

Bodil Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande

Niklas Säwén (S), kommunstyrelsens vice ordförande

Mikael Westin (S), ordförande vård- och omsorgsnämnden

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel