Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Alla på vår runda planet hör ihop – problemet blir inte löst av att soporna skickas iväg

Vad har vi lyckats med efter mänsklighetens största bedrift, att landstiga på månen? Vi har utvecklat en del av det till bättre kommunikation och snabbt internet, men sen?

Vi som delar på denna runda planet verkar inte förstå att vi hör ihop. Om vi som rikt land väljer att istället för att ta hand om våra sopor skicka det till ett land i tredje världen, hur miljövänligt är det? Eller att skicka fisk runt hela världen för att bli fiskpinnar, för att tjäna nån krona, vem gör det? Samma personer som tycker att livet går ut på att tjäna så mycket pengar man kan. Till vilken nytta, man kommer att dö lika väl. Då beundrar jag dem som offrar sig för sin framtid som Greta gör.

Synd då att politikerna som hon slåss mot är av kategorin som ser makt och inkomst som sina primära mål. Där så kan inte vi i Sverige säga oss vara så mycket bättre. Vi framhåller att det bästa sättet att sköta vår sjukvård är från ett beslut på 1800-hundratalet som våra kära politiker tycker funkar än.

Man vill gärna tillsätta utredningar i mycket, men just det vill man inte utreda. Varför då, för det innebär så mycket förluster för deras politiska medlemmar som de inte vill ta. Det är lättare att skjuta över flera miljarders kostnader på skattebetalarna och de sjuka och arbetslösa.

Vi har makten, men så många hyser nån slags respekt för politikerna. Varför? De skall vara valda av oss och inte av att ett parti tyckte det. Vrid tillbaka vår demokrati ett snäpp, man skall inte kunna utbilda sig till politiker.

Hade det funkat tidigare så hade vi haft en bättre sjukvård, en statlig vård med en gemensam vård över hela Sverige.

Ruule159

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel