Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Ambitionen är självklart att Ortviksparken ska bli en attraktiv och välkomnande mötesplats

Svar till insändaren ”Ser bedrövligt ut i Ortviksparken – vad händer med upprustningen?".

Arbetet med Ortviksparken kommer att fortsätta men just nu inväntar vi resultatet från den miljöprovtagning som genomförts. Detta kan komma att påverka projektet och innebära förseningar i de fall delar av parken måste saneras. Ortviksparken är en naturpark vilket innebär att miljöer som påverkar fågellivet ska bevaras samt att det ska finnas en varierad flora för pollinerare.

Till exempel kommer vassruggar och träd finnas kvar även om sly och vissa träd tas ned. Vi kommer inte heller att bygga bryggor för fiske och bad eftersom att det stör det känsliga fågellivet. Det finns även industrier i området och vi vill av den anledningen inte uppmuntra till bad och fiske. Vi kommer att sätta upp skyltar med mer detaljerad information när arbetet fortsätter samt att vi också informerar på sundsvallvaxer.se/ortviksparken.

Vi vill passa på att tacka för alla de synpunkter och idéer som vi fått ta del av. De har varit mycket viktiga i utformningen av parken. Vi kommer inte att kunna uppfylla alla önskemål, några går också helt emot varandra, några vill till exempel att det ska vara grönt och lummigt medan andra önskar öppna ytor.

Men flera av de önskemål som kommit till oss hoppas vi ska bli verklighet; ett pumptrack och ett utegym på bollplanen, lekplats, grillplatser och sittplatser i parken. Några av de planerade aktivitetsytorna kan påverkas av vad som framkommer vid miljöprovtagningen, eventuella saneringsinsatser kan i sig innebära förändringar.

Vi hoppas på överseende med att det kan ta tid med att färdigställa parken. Ambitionen är självklart att Ortviksparken ska bli en attraktiv och välkomnande mötesplats för boende och besökare.

Parksektionen

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel