Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Ånge bör blåsa av rådande vindkrafts-timeout – för miljön och jobben

När Storflötten och Länsterhöjden skulle byggas så hade vi som har blivit påverkade av det inte något tungt vägande skäl till att säg nej till den.

Den största anledningen till det är den stora miljöförstöringen som drabbat vår närmiljö där vi bor – när man ser att glaciären på Helagsfjället är på väg att försvinna och att fjällräven håller på att utrotas på grund av att den vanliga räven kommer högre upp i fjällvärden på grund av varmare klimat.

Sommaren 2018 blev så varm så att det blev skogsbränder överallt i vår närmiljö och älgen, som betyder så mycket för oss och som bor i det här området, klarar inte av den här värmen.

Greta Thunberg och andra ungdomar säger att vi inte har tid att vänta, att vi måste agera nu med att få ner koldioxidutsläppen genom att ta bort beroendet av naturgas, kol och olja, som skapar det varmare klimatet.

Vår vindkraft är bra för att få bort beroendet av fossila bränslen.

Inför valet 2018 infördes en vindkraftstimeout för att förhindra en, av SD begärd, folkomröstning i frågan.

Ska kommunstyrelsen i Ånge kommun avblåsa rådande vindkraftstimeout eller ska den vara kvar, trots de miljöproblem vi har i vår närmiljö i Ånge kommun? Det behövs nya arbetsplatser i Ånge kommun efter nedläggningen av Östavallsågen...

Kjell Berg, byambassadör för Vindkraftpark Haverö

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel