Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Ännu ett förlorat år för GIF Sundsvall – snart inga norrländska lag kvar i Allsvenskan

Det spelar ingen roll hur hårt Giffarna tränar eller hur bra utgångsläget ser ut. Så fort det kommer en match mot AFC Eskilstuna går allting utför! 2019 blev en match mot dessa dödsstöten för kampen att hålla sig kvar i Allsvenskan, 2020 bröt samma matcher lagets framgångar och kostade dem uppflyttningsplatsen och i år håller nu exakt samma sak på att hända.

Varför låter ni detta hända?! Precis som förra året leder förlusten mot Eskilstuna till en skadlig förlusttrend där lag efter lag kör om Giffarna, precis som sydsvenska städers storlek. Det blir bara fler och fler sydsvenska lag i Allsvenskan och Östersund håller på att gå under. Landskrona, Norrby och Värnamo trängs i toppen och aldrig kan vi hoppas på att GIF tar sig upp igen.

Vi kan lika gärna döpa om Allsvenskan till Allsydsvenskan för snart kommer den bara att bestå av, förutom Stockholmslag, lag från Götaland. En sak är säker. GIF Sundsvall kommer aldrig att komma tillbaka till Allsvenskan, i bästa fall stanna kvar i Superettan, så länge som de finns i samma division som AFC Eskilstuna. Varför låter ni dem ha så mycket makt över er?

Så var även 2022 ett förlorat allsvenskt år! Ska vi behöva leva med att "tyvärr vann vi inte idag" inleder vartenda efter matchen-inlägg på Instagram framöver?

Om man ändå hade agerat i tid 2019

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel