Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Anställda verkar få jobb via privata kontakter – hur hög är svågerpolitiken inom kommunerna?

I fyra års tid har jag varje dag gått in på Sundsvalls kommuns hemsida och Timrå kommuns hemsida och tittat på lediga jobb. Väldigt många jobb har lagts ut. Men bara mest kvalificerade tjänster, var är de flesta vanliga jobben på kommunerna?

Och visst tänker man väl att "där behövs inget folk just nu". Men jag jobbar åt ett företag som har ramavtal med en av kommunerna, och möter ny personal i stort sett varje månad, i de vanliga jobben. Någon gång har jag frågat vederbörande, hur de fått jobbet. Svaren har varit: genom min farbror, en kompis till morsan, farsan och så vidare, så svågerpolitiken måste vara otroligt hög i båda kommunerna. Borde inte kommunerna föregå med gott exempel för alla övriga företag? Det är ju alla vi som jobbar och betalar skatt, indirekt som avlönar kommunalanställda, eller har jag fel ?

"Mr X"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel