Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Ansvar tas genom handling – inte enbart genom ord

Den senaste tiden har jag följt vad jag skulle kalla ett "maraton i replikskifte" mellan regionens majoritetspartier (S,M och L) och Sjukvårdspartiet som gjort comeback.

Tidigt blev det klart för mig att majoritetspartierna bestämt sig för att medvetet misstolka Sjukvårdspartiet.

Olika utspel har gjorts, bland annat utspel om att de själva, till skillnad från Sjukvårdspartiet, tar ansvar och ser till hela länets befolknings vårdbehov. Synd att vi inte fått se något större ansvarstagande genom handling ännu.

I senaste repliken från majoritetspartierna utpekades Sjukvårdspartiet som gnälliga, vilket från min sida uppskattas att de är.

Jag är nämligen en av dryga 14 000 som röstade på partiet i senaste landstingsvalet. Med den anledningen att jag känner förtroende för partiet. Det är ett länsparti som ser till hela länets medborgare och dess vårdbehov samt att de är emot centralisering.

Så länge nuvarande majoritet inte visar upp ett större politiskt ansvarstagande och mest ägnar sig åt att angripa budbäraren får Sjukvårdspartiet gärna "gnälla".

För mig innebär ett politiskt ansvarstagande (förutom ekonomin) att kunna backa om något visar sig inte bli så bra som man hoppats på. Att kunna släppa prestigen och erkänna att det inte blev bra och att någon annan hade rätt.

Att våga tänka om och nytt och ta till sig av andras förslag är en ganska stor del i att ta ansvar.

Jenny Karlsson

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel