Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Ansvarslöst att folk fortfarande är ute på krogen och festar – vad tänker ni med?

Vad tänker ni med? Den typiska svenskens mentalitet går verkligen inte hand i hand med för vissa livsfarliga epidemier.

"Corona tar inte på mig! Jag är ju snygg, ung och pigg utan underliggande sjukdomar."

Må så vara, men om jag står bredvid dig i kön på Ica efter en blöt helg där du vårdslöst hånglat med underliga typer på stadens skummaste nattklubbar, så är det mycket möjligt att du besudlar mig med ett snabbt smittande virus som senare kan tänkas gå vidare till min farmor eller någon i min bekantskapskrets som kan råka väldigt illa ut.

Via elektroniska kommunikationsmedel så syns bilder samt korta videosnuttar av folk som är ute på krogen, ansvarslöst festande bland folk under dessa förpestade tider. Om ni är så pass törstiga att ni inte kan vänta ett gäng veckor, gör det som svensken varit bäst på i alla år: Drick hemma i ensamhet. Alternativt med ett fåtal vänner som inte hostar misstänksamt. Jobba bort tanken av att det skulle vara tragiskt att dricka ensam och anamma den enormt sköna känslan av att få välja musiken helt själv utan att dina jobbiga vänner ska klaga.

Stanna hemma. Jobba hemma om du har möjlighet. Ät inte snacks från andras händer och tacka nej när grannungarna knackar på dörren och vill bjuda på chokladbollar som de har bakat.

En hypokondrisk medborgare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel