Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Använd inte gamla ryggkliar-metoder vid tillsättningen av ny vd för Näringslivsbolaget

 
Turerna kring Näringslivsbolaget
Visa alla artiklar

Nu ska vi se, bara så vi får allt rätt. Näringslivsbolaget i Sundsvall AB är ett helägt dotterbolag till Stadsbacken Aktiebolag. Näringslivsbolaget ingår i en koncern där Sundsvalls kommun är moderbolag. Åtminstone är det vad som sägs i Näringslivsbolagets årsredovisning för räkenskapsår 2018.

Som skattebetalare – och aktieägare i ovan nämnda bolag – kräver jag att tillsättningen av ny vd till Näringslivsbolaget sker inte bara med beaktande av aktuella kandidaters dokumenterade meriter och personliga kopplingar från tidigare positioner inom samma koncern – utan också med hänsyn till näringslivskodens rekommendationer för hur sunda affärsrelationer skapas, upprätthålls och utvecklas.

Från vad som rullats ut i lokalpressen ser jag bara en kandidat som kan vara aktuell, om nu inte tillsättande styrelse dammar av och tillämpar gamla hederliga ryggkliar-metoder.

Micke Nilsson, skattebetalare, socialdemokrat och statsanställd – inte nödvändigtvis i den ordningen

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel