Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Använd miljonerna som återbetalning till de bostadslösa i Sundsvall

Kyrkoförsamlingar i Sundsvall har bedrivit verksamhet för människor i samhällets utkanter i mer än 60 år samlat i en förening, Stadsmissionen/Ria, som på senare år ändrats till Hela människan Sundsvall, med kyrkorna som huvudansvariga.

Vid millennieskiftet var det dags för pension för min del och jag lämnade föreningen, utan minsta föraning om den turbulens som tog vid efter kort tid med ny ledning vid rodret.

År 2017 nådde föreningen vägs ände gällande personal, fastigheter och inventarier – inget fanns kvar förutom en kassabehållning på 3.5 miljoner. Tre härbärgen tömdes på strandsatta människor som fick ge sig iväg för att söka nya livbojar i jakt på överlevnad. Styrelsen hade gjort sitt och hoppade av.

Det kan vara värt att påminna om att alla de som ramlat ur systemet faktiskt är människor, som det måste göras mer för.

Hela människan har valt en ny styrelse med Jan Marklund, Betlehemskyrkan, vid rodret som ordförande. Jag hoppas att Jan Marklund lättar på locket som har varit pålagt de senaste tre åren. Det finns några miljoner i kassan som återbetalning till de strandsatta.

Sven Larsson, f.d.föreståndare, Stadsmissionen/Ria

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel