Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Applåd för metoo – men har det lett till att män misstros mer?

För inte så länge sedan applåderade jag verkligen metoo-rörelsen eftersom folk äntligen började tro på alla dessa övergrepp som varat under lång tid.

Jag har själv råkat ut för detta, så jag vet verkligen hur det känns.

Men tyvärr verkar detta ha blivit något som besvikna kvinnor kan använda sig av. De anmäler sina före detta pojkvänner när förhållandet tar slut eller killar som inte är fortsatt intresserade efter några möten. Killar måste ju också få säga nej. De ska ju inte behöva ställas inför något så fruktansvärt som att bli anmälda för övergrepp bara för att kärleken eller intresset för en tjej tagit slut.

I ett förhållande måste båda parter ta ansvar för sina handlingar. Både bra och dåliga. Det verkar tyvärr som att män ligger dåligt till om gör en anmälan om att vara utsatt för våld eller övergrepp, för ingen tror ju att en man inte klarar av en kvinnas "milda våld".

Fast det vet ju egentligen alla, att kvinnor kan vara elaka och grymma. Det har vi ju sett genom åren i tidningar och på tv. Men detta pratas det inte om i dag. Män verkar inte ha en chans att bli trodda. Beror det på att polis och åklagare, i spåren av metoo, inte törs misstro kvinnor?

Jag ifrågasätter inte alla som verkligen råkat ut för övergrepp av olika slag. Men om man anmäler bara för att hämnas och vill sätta dit någon, för att man är övergiven eller besviken, så hoppas jag att man får leva med dåligt samvete resten av sitt liv. Man förstör ju en annan människas liv.

Ärlighet varar längst

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel