Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Är inte andra hyresgäster än företagare värda lägre hyra? – Mitthem svarar direkt

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Med anledning av artikeln "Fastighetsbolag i Sundsvall gör hjälpinsats i coronakrisen – halverar hyran för 20-talet företag: Många har det svårt" i ST 16 april.

Jag måste bara fråga er på Mitthem, ni bryr er om företagen som hyr lokaler av er, men era andra hyresgäster då – med tanke på permitteringar, uppsägningar, etcetera? Är inte de värda lägre hyra?

Jag känner många som hyr bostad av er, och som kommer ha det extra tufft nu under denna coronakris.

Som sagt, är det mer synd om företagare än andra hyresgäster?

Hoppas på svar från ansvariga.

Skandal Mitthem

SVAR DIREKT:

Vi har full förståelse för att denna kris påverkar alla, mer eller mindre och på olika sätt.

Vi vill därför uppmana våra hyresgäster som har svårt att betala sina hyra att kontakta oss så snart som möjligt. På så vis kan vi arbeta individuellt med målet att ingen ska bli av med sin bostad till följd av krisen. Vi har nu ändrat våra riktlinjer för hyresskulder och utökat amorteringstiden från tre till sex månader på en obetald hyra samt att vi även beviljar amorteringsplan på två obetalda hyror upp till tolv månader.

När det gäller lokalhyror finns det möjlighet för Mitthem att i efterhand söka statligt stöd för reduceringar, för bostadshyror finns tyvärr ingen liknande möjlighet. En generell hyressänkning för alla bostadshyresgäster skulle därför bli mycket kostsam för Mitthem och på kort sikt göra det svårare att hitta lösningar för de hyresgäster som verkligen behöver det på grund av denna kris. På lite längre sikt skulle Mitthem få svårare att ta hand om sina fastigheter och hyresgäster på bästa sätt.

Vi, som så många andra privatpersoner och aktörer, försöker göra det vi kan. Tyvärr går det inte att göra allt. Men förhoppningsvis kan hyresreduceringarna för ett antal av våra lokalhyresgäster bidra till att verksamheterna kan finnas kvar ute i våra områden och fortsatt ge både arbetstillfällen och service till kommunens medborgare. 

Lotta Björklund, vd Mitthem

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel