Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Arg förälder: Det går inte att spara mer på våra barn i Sundsvall

Jag läser i ST den 26/2 om att ytterligare 116 miljoner kronor ska sparas inom barn- och utbildningsförvaltningen. 150 tjänster på skolor och förskolor föreslås tas bort och en skola hotas av nedstängning.

Det föreslås besparingar inom elevhälsan och ytterligare neddragningarna väntas inom Kulturskolan.  

Jag är själv lärare och har arbetat inom många av de verksamheter som påverkas av dessa neddragningar och jag vet att det går inte att spara mer inom dessa verksamheter utan att eleverna blir oerhört lidande.

Som förälder till två barn i skolåldern känner jag mig sviken. För ett antal år sedan flyttade vi hit till Sundsvall för att ge våra barn en trygg och bra uppväxt.

Den senaste tiden har alltför många neddragningar gjorts för barnen i Sundsvalls kommun. Fritidsgårdar läggs ner, naturskolan har lagts ner, Kulturskolan har tvingats till besparingar, skolor har stängt igen och detta ska bara fortsätta. Nu ska ytterligare 116 miljoner sparas.

Nu vänder jag mig till er politiker i Sundsvalls kommun som ska besluta om detta åtgärdspaket och som beslutar om hur mycket barn- och utbildningsförvaltningen har i budget.

■ Jag hoppas att ni inser att våra barn är alltför värdefulla att spara mer på.

■ Jag hoppas att ni inser att alla dessa besparingar som görs inom de kommunala skolorna bara kommer att locka ännu fler elever till Sundsvalls friskolor.

■ Jag hoppas att ni förstår att alla dessa neddragningar bidrar till att Sundsvalls kommun blir en stad som man inte väljer att bosätta sig i, eller ännu värre, en kommun som man väljer att flytta ifrån.

■ Jag hoppas att ni förstår att alla dessa neddragningar och besparingar som görs nu kommer att kosta kommunen mångt mycket mer om några år när vi har trasiga unga vuxna ute i samhället.

Det får vara slut nu! Spara inte mer på barnen som är vår framtid!

Arg förälder

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel