Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Arrogans på dialogmötet – låt Nacksta hälsocentral vara kvar

 
Bantningen av hälsocentralerna
Visa alla artiklar

Måndagen 21 oktober hade representanter från Region Västernorrland, inklusive en politiker, inbjudit till ett dialogmöte med anledning av det ogenomtänkta förslaget att stänga Nacksta hälsocentral.

Vi är många som värnar om hälsocentralen som var där för att lyssna och ställa frågor. Frågorna var många och relevanta.

Det var sämre med svaren som levererades. Dels innehållet i svaren, som till stora delar var ordbajseri utan någon som helst substans, men framför allt slående var det med vilken arrogans och i det närmaste nedlåtande ton "dialogen" fördes.

En dialog är ett gemensamt skapande, att vara dialogledare kräver att ditt förhållningssätt är att:

1. Lyssna.

2. Respektera.

3. Avvakta det som sägs.

4. Hålla dig jämlik med alla i gruppen.

Detta är en av de vedertagna beskrivningarna av begreppet dialog.

Mötet avslutades abrupt med att en deltagare som ville ha ordet ombads att vara tyst.

Ja vad säger man? Politiker och höga chefer är bara människor. Jag ser dem som jämlikar, men är förundrad över att de verkar ha en övertro på sitt egenvärde och därmed kan göra lite som de vill. Det är ett utmärkt exempel på hur politikerförakt skapas.

Gör om och gör rätt! Nacksta är en plats som genomsyras av framtidstro och utveckling. Nacksta växer! Låt Nacksta hälsocentral vara kvar.

Stridslysten deltagare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel