Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Asfalteringen på Alnöbron ett skämt – har vägarbetet bara kommit halvvägs?

Artikel 3 av 7
Upprustningen av Alnöbron
Visa alla artiklar

Vi är många Alnöbor som undrar vad som pågår på bron just nu. Asfalteringen är ju ett skämt!

Det oljegrus som smattrat upp under våra bilar den senaste tiden kan väl knappast anses vara ny asfalt? Gropar, ränder, hål och skarvar får våra fordon att hoppa fram på vägbanan. Vad är detta för hastverk? Var är den plana och fina yta som utlovades?

När bron asfalterades senast, för cirka 5–6 år sedan, var det likadant. En vägyta som var så ojämn att man lutade inuti bilen när man körde på den.

När det sedan stod i ST att nu var det dags igen, var vi många som hoppades att den gamla misslyckade asfalteringen skulle rättas till och långsiktigt kunna hålla i många år framåt. Vi kunde läsa att entreprenören kände sig så trygg med att det var samma personal som skulle asfaltera även denna gång. Då uppkom farhågorna om att samma fadäs skulle återupprepas och så rätt vi fick.

Förklara för oss tålmodiga Alnöbor, som varje dag sitter i kilometerlånga köer för att komma till och från våra arbeten, hur man kan påstå att bron har fått ny asfalt! Eller är det så att vägarbetet bara kommit halvvägs och att en slät och fin yta är att hoppas på inom kort?

Arg Alnöbo

SVAR DIREKT:

Den här veckan gör vi efterarbeten på asfalteringen på Alnöbron, bland annat kommer kvarvarande grus i körbanan och på sidorna att sopas upp natten mot 27 september. Arbetena sker nattetid för att störa så lite som möjligt.

Vi lägger en asfalttyp som står emot det stora slitaget, vilket gör ytan något grövre. Ytan blir jämnare efter ett tags trafikerande. Under vecka 40 målar vi vägmarkeringar på bron, vilket också sker nattetid.

John Löfgren, projektledare Trafikverket

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel