Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Återigen ekonomiskt nödläge för GIF Sundsvall – hur kan man räkna så fel?

Återigen är GIF Sundsvall i ett ekonomiskt nödläge, bara ett år efter det förra stora ekonomiska problemet. Man hade hoppats att de som gör budgeten för föreningen lärt sig av tidigare år, men tydligen inte. Man fortsätter tro mer än veta och hoppas att framtiden ska lösa problemen.

Har man en nettoomsättning på 42 miljoner kronor 2018 så ska man inte kunna räkna så fel att man hamnar på tolv miljoner minus nästa år.

Som vanliga företag och privatpersoner så måste intäkterna täcka utgifterna, annars går det inte ihop. De kan inte räkna med en extra försäljning eller en lottovinst för att spendera mer – och så kan inte en förening göra heller. Om inte pengarna räcker till så måste man anstränga sig för att hitta kompletterande intäkter.

Titta på Häcken som har världens största cup i fotboll, vad har GIF Sundsvall utvecklat där? Börja tänka utanför publik, sponsorer och arenanamn, det finns säkert fler och bättre intäkter.

Förhoppningsfull

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel