Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Återremissen ett bakslag för miljö och klimat – vi behöver agera nu

M, L, KD och SD fördröjde beslut om ett klimatneutralt Sundsvall 2030 och ett miljöstrategiskt program 2020–2030 vid måndagens kommunfullmäktige.

Att få ett miljöstrategiskt program på plats är viktigt för kommunen och nödvändigt för att leva upp till de klimatmål som också pekas ut i Agenda 2030. Programmet ska ge en samlad riktning för kommunens miljö- och klimatarbete.

Vi har ett digert arbete att göra då vi måste minska vårt koldioxidavtryck från nio till ett ton koldioxid per person och år för att nå målet. Kommunen måste ta det ansvar vi kan och ett avgörande steg kunde nu vara taget.

Oppositionen bestående av Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna, SD yrkade på återremiss med hänvisning till eget förslag. Ett förslag som innebär en ambitionssänkning då återremissen inte innebär annat än en fördröjning.

Oppositionen ville se ett komplett och färdigt program, vilket man inte lyckades med ens i Parisavtalet. Där löste man saken genom ett gemensamt mål. Och vilket, jo ett klimatneutralt 2050.

För Centerpartiet är det en självklarhet att vi behöver agera nu.

Magnus Persson, Centerpartiet Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel