Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Att lägga ned rådgivningen är ett hårt slag i ansiktet på ungdomarna

 
Ungdomsrådgivningen föreslås läggas ner
Visa alla artiklar

Med anledning av individ- och arbetsmarknadsnämndens beslut att lägga ned ungdomsrådgivningen (UR) i Sundsvall.

Fy skäms, S+V+C. Ni pratar om att förebygga så att våra ungdomar går en ljus framtid till mötes och inte hamnar på samhällets skuggsida. Nu lägger ni ner UR utan att ta reda på vilka följder det får för våra ungdomar.

De får en ovärderlig hjälp med att hitta rätt i den byråkratiska djungeln. Denna hjälp ges av en fantastisk kunnig och omtänksam personal.

I nämnden efterlyste jag en konsekvensanalys, men enligt förvaltningsdirektören hade man inte tagit fram någon sådan. Detta för att man inte visste vad som skulle hända framöver! Det är just därför man behöver göra en analys.

Man tänker bara kortsiktigt på ekonomin istället för att lyfta blicken lite längre fram.

Hur mycket pengar sparar man när de flesta i personalen redan är anställda av kommunen? Enligt uppgift skall nog de flesta omplaceras.

Allt detta tillsammans är ett hårt slag i ansiktet på våra duktiga ungdomar som söker hjälp på egen hand för att klara sig själva i den okända framtiden.

Detta är beviset på att S+V+C inte satsar på ungdomen utan bara vill spara pengar. Spara gärna, men inte på ungdomarna.

Thomas Burman (M), upprörd ledamot i individ- och arbetsmarknadsnämnden

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel