Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Även hemlösa behöver trygghet – gör något, ni som har makten i Sundsvall

Angående Sundsvalls hemlösa och missbrukare.

Jag skulle åka tåg till Stockholm tidigt förra söndagen. Var på centralstationen i tid för att ta en fika innan avgång. Vad möttes jag av? På alla bänkar och även på golvet låg människor och sov.

Det är också problem på busstationen och Sundsvalls sjukhus.

Jag har barnbarn som inte vill kliva av bussen vid busstationen på grund av missbrukare som uppträder konstigt. Försäljning av narkotika sker helt öppet. Ska inte vi och våra barn få känna oss säkra?

Jag har rest mycket, senast i Asien – bland annat Singapore, Bangkok, Hongkong och Tokyo. Ingenstans har jag mötts av denna misär.

Vi är ett rikt land och jag tror att de flesta av invånarna i vår kommun tycker att kommunen borde ta ett större ansvar och ta krafttag för att se till att våra hemlösa har tak över huvudet. Även de behöver trygghet.

Läste att Slink In stänger över sommaren på grund av personalbrist, vilket förvärrar situationen och det mänskliga lidandet.

Snälla ni som har makten i Sundsvall, gör något åt detta stora mänskliga problem!

AnnKi

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel