Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Även motorburen ungdom behöver utlopp för sitt intresse – varför inte ordna en lokal?

Öppet brev till polismyndigheten, socialtjänsten, med flera, i Sundsvalls kommun.

Jag ser med glädje att olika myndigheter börjar förstå "motorburen ungdom", att inte gå till konfrontation utan ställa upp på kommunikation istället.

Om du är ung i dag har du många möjligheter att satsa på dina intressen, fotboll finns det planer för, även för andra bollsporter, hockey till exempel. Men har du ett motorintresse och du kanske är åk-lagare, kanske till och med blir åklagare i ditt vuxna liv, då har du ingenstans att ta vägen med att meka och umgås.

Vad gör man då? Jo, samlas på icke lämpliga platser, man stör med hög musik, med mera. Man vill ha kul, dela med sig av erfarenheter och naturligtvis kanske möta en partner.

Att det finns vissa som inte sköter sig, så är det och har alltid varit.

Jag har en fråga: Skulle det kunna ordnas en större lokal för motorburen ungdom – en lokal där det finns plats för umgänge, hög musik och kanske att kunna meka inomhus?

Dessa ungdomar får ju inte utlopp för sina tankar eller kunskaper om man jämför med idrottande ungdomar.

Jag är helt säker på att om möjligheterna fanns så skulle ungdomar med hjälp av sina föräldrar se till att de ansvarade för den lokalen, när den blir deras egen arena.

Förstår att jag kommer få ett svar, ett negativt sådant. Då tänker jag bara: Vad kostade insatsen enbart för polis för någon vecka sedan, med polisbilar, mc, drönare och för att inte tala om helikopter?

Tacksam för svar.

Inger

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel